Yeni Nitelikli Göç Yasası

YENİ NİTELİKLİ GÖÇ YASASI 

Yabancı vasıflı işçiler gelecekte Almanya’ya daha kolay gelebilmelidir. Bu amaçla, Federal Kabine, Federal İçişleri ve Vatan Bakanlığı ile Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından sunulan Nitelikli Göç Yasasında reform yapmak için bir yasa tasarısını kabul etti.

Sonunda modern göçmenlik yasası oluşturma fırsatını değerlendiriyoruz. Ekonomimizin yıllardır acil ihtiyaç duyduğu vasıflı işçiyi ülkemize kazandırmayı sağlayacağız. Küçük ve orta ölçekli işletmelerle ve vasıflı esnafla konuşan herkes, ülkemizin refahını sağlamanın tek yolunun bu olduğunu bilir. Vasıflı işçilerin hızla Almanya’ya gelip hızlı bir başlangıç ​​yapabilmesini istiyoruz. Bürokratik engelleri kaldırmak istiyoruz. İnsanlar iş deneyimi veya kişisel potansiyel getirirlerse, iş pazarımızda kendilerine yer edinmelerini sağlayacağız.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Nitelikli işgücü tabanımızı güvence altına almak, Almanya’nın önümüzdeki on yıl için en büyük ekonomik görevlerinden biridir. Daha fazla normal eğitim ve mesleki eğitim ayrıca kadınların ve yaşlıların daha fazla katılımı yoluyla ev içi potansiyeli daha iyi kullanmalıyız.

Ayrıca yurt dışından vasıflı işçilere de ihtiyacımız olacak. Nitelikli Göçmenlik Yasası ile sadece nitelikli göçü kabul etmeyen, aynı zamanda isteyen de modern bir göç ülkesinin temellerini atıyoruz.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil

Birçok şirket, uzun süredir nitelikli uzmanlar bulmakta ciddi zorluklar yaşıyor. Boş kontenjan sayısı 2022’de 1,98 milyon civarındaydı ve şimdiye kadar ölçülen en yüksek değerdi. Vasıflı işgücü eksiklikleri, çok sayıda sektör ve bölgedeki şirketleri etkilemektedir ve örneğin sağlık ve bakım mesleklerinde, çocuk bakımında, bilişim sektöründe ve diğer birçok üretim ve hizmet mesleğinde belirgindir. Nitelikli işçi eksikliği, Almanya’da refah için bir risk haline geldi. Demografik gelişme bu gelişmeyi daha da yoğunlaştıracaktır.

Yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası, burada çalışmak veya bir çıraklık eğitimini tamamlamak için Almanya’ya girmek için yeni fırsatlar yaratıyor.

Almanya’da elde edilen veya tanınan bir yeterlilik, örneğin üçüncü ülkelerden üniversite mezunları için AB Mavi Kartı veya ulusal oturma izni aracılığıyla Almanya’ya vasıflı bir işçi olarak gelme olasılığını şimdiden açıyor.

Yeni olan, böyle bir dereceye sahip olan herkesin gelecekte herhangi bir nitelikli işi yapabilecek olmasıdır. Federal hükümet böylece daha fazla esneklik yaratıyor. Gelecekte, AB Mavi Kartı, üniversite diplomasına sahip daha da fazla uzman tarafından erişilebilir olmalıdır. Ayrıca Almanya’ya mesleki eğitim veya öğrenim için gelmek ve burada kalmak daha da cazip hale gelmelidir.

İkinci yol, iş deneyimine odaklanır. Bu, en az iki yıllık mesleki deneyime ve menşe ülkelerinde devlet tarafından tanınan bir mesleki yeterliliğe sahip işçilerin göç etmesini sağlar. Ancak, bir maaş eşiğine uyulmalı veya işveren toplu sözleşme ile bağlı olmalıdır. Gelecekte, mesleki yeterlilik artık Almanya’da tanınmak zorunda değil – bu, daha az bürokrasi ve dolayısıyla daha kısa prosedürler anlamına geliyor.

Gelecekte, mesleki niteliklerinin Almanya’da tanınmasını isteyen herkes, bunu ancak Almanya’ya girdikten sonra yapabilir. Bunun için vasıflı işçiler ve işverenler kendilerini bir tanıma ortaklığına adamalıdır. Bu, her iki taraf için de avantajlar sunar: işveren kalifiye bir uzmanı daha hızlı bir şekilde işe alabilir. Ve çalışan, Almanya’daki denklik prosedürünü yakalayabilir ve aynı zamanda nitelikli bir şekilde çalışabilir.

Üçüncü yol, insanların potansiyeline odaklanır. Puan sistemine dayalı bir iş arama fırsatı kartı tanıtılıyor. Seçim kriterleri, nitelikleri, Almanca ve İngilizce bilgisini, mesleki deneyimi, Almanya ile bağlantısını, yaşı ve sizinle birlikte taşınan eşin veya partnerin potansiyelini içerir. Fırsat kartı ile iş arama çok daha kolay hale geliyor. İş ararken bile, müstakbel bir işverenle iki haftaya kadar deneme işi dahil olmak üzere haftada yirmi saate kadar istihdama izin verilir.

Ayrıca, özellikle talebin yoğun olduğu sektörler için ilk kez kısa çalışma kotası oluşturulacak. Bu şekilde gelenlere vasıfları ne olursa olsun Almanya’da sekiz ay çalışma izni veriliyor. Önkoşul, toplu sözleşmeli bir işverendir. İstihdam ilk günden itibaren sosyal güvenlik primlerine tabi olacaktır.

Almanların Gelenek ve Görenekleri

ALMANLARIN GELENEK VE GÖRENEKLERİ Almanya’nın ve Alman kültürünün Avrupa tarihinde kilit bir rolü olmuştur. Alman kültürü, bir zamanlar Kutsal Roma İmparatorluğu’nun önemli bir parçası olan

Devamını Oku »

Almanya’da Noel

ALMANYA’DA NOEL  Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlandığı Hristiyan bayramıdır. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir. 20.

Devamını Oku »