Neden ALDO?

FSP

Öncelikli hedefimiz; Kursiyerlerimizi ihtiyacı olan Almanca Dil Seviyesine en kısa sürede ulaşmasına yardımcı olacak, konusunda son derece tecrübeli öğretmenler eşliğinde, şehrin gürültülü ortamından uzak, verimli bir okul ortamında eğitim sunmaktır.

DİE FACHSPRACHPRÜFUNG (FSP):

Yurtdışında eğitim almış ve Almanya’da doktor, diş hekimi veya eczacı olarak çalışmak isteyen kişilerin geçmesi gereken 60 dakikalık bireysel bir sınavdır. Dil okulumuzun size bu konuda en iyi hizmeti verebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Ders Tanımı;

  • FSP kursu, Tıp doktorlarına Almanya kapılarını açan FachSprachPrüfung sınavına hazırlananlar için özel olarak uygulanan bir kurstur.
  • FSP kursunda Tıp Almancası üzerine bilmeniz gereken her konuyu detaylı bir şekilde öğrenmek amaçlıdır.
  • Bu konular; Hastanede ilk günler-Klinik Oryantasyonu-Hasta Kabul ve Nakil-Vizite ve Bilgi Aktarımı-Temel Hasta bakımı-Klinikteki Rutin Bakım ve Tıbbi Faaliyetler-Ameliyat Öncesi ve Sonrası Hasta Görüşmeleri ve Beslenme gibi konular işlenerek bu konularda hakimiyet sağlanacaktır. İşlenecek konuların içeriği şöyledir;
  • Hastanede ilk günler; hastanedeki görev alanlarını ve kısaca günlük rutin işleri ele alır. Katılımcılarımız bu ders konusu sonunda, görev listelerini anlayabilir ve hastanedeki işleri hakkında konuşabilirler.
  • Klinik Ortasyonu; Bu ders konusunda, hastanedeki görev alanlarını ve kısaca günlük rutin işleri ele alır. Katılımcılarımız bu ders sonunda görev listelerini anlayabilir ve hastanedeki işleri hakkında konuşabilirler.
  • Hasta Kabul ve Nakil; Bu ders konusunda doktorlar somut bir olay üzerinde çalışırlar. Hasta kabul işlemini gerçekleştirip hastanın ilgili servise naklini hazırlarlar.
  • Vizite ve Bilgi Aktarımı; Bu ders konusunda, doktorlar başhekime hasta bilgisini aktarmayı öğrenirler. Gerek doktorlar gerek hasta bakım personeli hasta bilgi aktarımının genel yapısını öğrenir ve meslektaşlarına aktarabilir.
  • Temel Hasta Bakımı; Bu ders konusunda, hasta temel bakımı için gerekli iletişim şekli işlenmektedir. Hastanın yatağı yapılırken, hasta yatırılırken ve hastanın vücut bakımı yapılırken hastalar bilgilendirilebilir.
  • Klinikteki Rutin Bakım ve Tıbbi Faaliyetler; Bu ders konusunda, hastanedeki rutin hayatın farklı etkinlikleri özetlenmiştir. Katılımcılar sadece yara değil, yaşam belirtilerinin dokümantasyonu ve ağrının tarif edilmesi ile ilgili iletişim araçlarına hakimdirler. Ayrıca teknik terimlerin günlük dilde kullanımı öğrenilir.
  • Ameliyat Öncesi ve Sonrası Hasta Görüşmeleri; Bu ders konusunda, ameliyat öncesi ve sonrası hasta bakımını gösterir. Katılıcılar, hastalara eşlik edebilir ve hasta bakımının temel bilgilerine hâkim olurlar.
  • Beslenme; Bu ders konusunda, gıda gereksinimi ve diyetlere odaklanmıştır. Katılımcılar burada diyetlerin açıklanması ve hastaları yemek esnasında iletişimsel düzeyde ne şekilde destekleyeceklerini öğrenirler.

Hepsi Bir Arada

Tek Çatı Altında

Yaşarken Öğren
Gezerken Yaşa!

Aldo Dil Okulu, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş dil eğitimi programları sunar.