Hizmetler

Vize

Kalış süresine ve geldiğiniz ülkeye bağlı olarak üniversite öğrencileri ve dil kursu öğrencilerinin Almanya için vize almaları gerekir. Vize gereksinimleriyle ilgili güncel bilgiler, kendi ülkenizdeki Alman büyükelçiliği veya konsolosluğunun web sitesinde bulunmaktadır. Federal Dışişleri Bakanlığı, Almanya’ya girerken vize gereklilikleri veya muafiyetler hakkında da bilgi sağlar.

Vize gerekmeyen durumlar;

Bir AB ülkesinin vatandaşıysanız Almanya’ya girmek için vizeye ihtiyacınız yoktur. Avrupa Birliği vize şartını kaldırdıysa, 90 güne kadar olan konaklamalar için vizeye ihtiyacınız yoktur.

Schengen Vizesi; C tipi vize

Ülkeniz 90 güne kadar kısa süreli kalışlar için vize gerektiriyorsa, Schengen vizesine başvurabilirsiniz. Başvuruyu Alman büyükelçiliğine veya konsolosluğa yapabilirsiniz.

Ulusal Vize; D tipi vize

Almanya’da 90 günden fazla kalmayı planlıyorsanız (örneğin, uzun süreli bir Almanca dil kursuna katılmak ve ardından Almanya’da üniversite okumak için), kendi ülkenizde ulusal vize başvurusunda bulunmalısınız.

Eğer Yeşil Pasaporta sahip iseniz 6 aylık bir süre içerisinde Almanya’da aralıksız en fazla 90 gün kalabilirsiniz.

Eğer Almanya’da bir Dil Kursu’na katılmayı düşünüyorsanız öncelikle kendi ülkenizde bulunan herhangi bir Alman Konsolosluğu ile irtibata geçmeniz zorunludur. En doğru vize bilgileri , güncel Vize koşulları, ilgili ülkedeki Alman Konsolosluğu veya konsolosluğun rehberliğinde bu hizmeti veren Temsilcilikler aracılığıyla sağlanmaktadır.

Almanya’nın Türkiye’deki Dış Temsilciliklerinin Vize Bölümleri’nin tek yetkili harici hizmet sağlayıcısı iDATA’dır. Üçüncü şahıs ve şirketlerin Vize Bölümü’ne veya randevu sistemine erişimi yoktur! İşlem için Vize Bölümü tarafından sadece vize ücreti (en fazla 80 EUR) tahsil edilir. Bunun yanı sıra iDATA, 32,81 EUR  (en fazla) tutarında bir hizmet bedeli almaktadır. Vize başvuru formları, bilgi notları ve randevu kaydının oluşturulması ücretsizdir. Lütfen özellikle aşağıdaki hususları dikkate alınız:

  • Vize ücreti (maksimum 80 EUR) ve hizmet bedeli (32,81 EUR) dışında herhangi bir ödeme yapmayın!
  • Üçüncü şahıs ve şirketlere yüksek miktarlarda para ödemeyin! Bu size bir avantaj sağlamayacaktır! Yabancılara para transfer etmeyin! Herhangi bir “peşinat” ödemeyin!
  • Bilgi almak için yalnızca Almanya’nın Türkiye’deki dış temsilciliklerinin web sitesini veya iDATA’nın web sitesini (https://idata.com.tr/de/tr)kullanın.

iDATA Ofislerinden Yapılabilecek Ulusal Vize Başvuruları için Önemli Bilgiler;

Türkiye’deki Almanya Dış Temsilciliklerinden yapacağınız Ulusal vize başvurularınızı için (90 gün üzeri olan Çalışma, Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi, Staj, Dil Kursu) randevularınızı https://ulusalrandevu.idata.com.tr/tr adresindeki randevu sistemi üzerinden alabilirsiniz. Ulusal vize başvurularınızın iDATA ofislerinden yapılabilmesi için alınacak randevular sıra numarası sistemi ile çalışacak olup ilk kayıt yaptıran kişiler için başvuru kabulünün yapılacağı ilk tarihinden başlamak kaydı ile randevu ataması yapılacaktır.

Seyahat amacınıza ilişkin gerekli evraklar listesine yalnızca aşağıdaki link’ten ulaşabilirsiniz. Çağrı Merkezimiz talep edilen gerekli evraklar ile ilgili bilgilendirme hizmeti verememektedir. Randevu talep işleminiz aşamasında seçmiş olduğunuz seyahat amacına ait gerekli evraklar listesi teyit amaçlı otomatik olarak yansıtılmaktadır. Lütfen Ulusal randevu kaydınızı oluşturmadan, tüm evraklarınızın hazır olduğundan emin olunuz.

UYARI: Almanya Dış Temsilciliklerinden veya iDATA ofislerinden yapacağınız Ulusal vize başvurusu sırasında evraklarınızı mutlaka eksiksiz bir şekilde yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Ulusal vize başvurusunda (yeniden ülkeye giriş haricinde) bulunurken sunmanız gereken belgeler ve asgari finansman/gelir limitleri hakkında bilgilendirme aşağıdaki adres aracılığı ile öğrenilebilir; 

https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/service/05-VisaEinreise/-/2307308#content_1

BA/ZAV (Federal İş Ajansı/Yabancı Nitelikli İş ve İşçi Bulma Merkezi) Onaylı Staj

752,- Euro Aylık net finansman miktarı yoksa (örn. zorunlu staj), asgari ücret

752,- Euro Aylık net finansman miktarı yoksa (örn. zorunlu staj), asgari ücret

752,- Euro Aylık net finansman miktarı yoksa (örn. zorunlu staj), asgari ücret

752,- Euro Aylık net finansman miktarı

827,- Euro aylık net finansman miktarı veya 1.041 Euro aylık brüt gelir

947,- Euro Aylık net finansman miktarı

1.027,- Euro Aylık net finansman miktarı

1.027,- Euro Aylık net finansman miktarı

1.027,- Euro Aylık net finansman miktarı

1.027,- Euro Aylık net finansman miktarı

Birlikte seyahat edecek aile üyelerinin geçimlerinin sağlanması için gerekli aşağıdaki aylık asgari tutarların mevcut olduğu belgelenmelidir: Eşler için 400,- Euro, buna ek olarak her bir çocuk için 300,- Euro.  Bazı münferit durumlarda Vize Bölümü ek belgeler isteme hakkını saklı tutar.

PASAPORT ÇIKARTMAK

Pasaport başvurusunun yaş ayrımı gözetilmeksizin şahsen yapılması gerekmektedir. 2 Nisan 2018 tarihi itibaren pasaport başvurusu Nüfus Müdürlüklerine yapılmaktadır. Pasaport çıkartmak için gerekli bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Pasaport için Gerekli Belgeler Nelerdir?

– Nüfus Cüzdanı, geçici kimlik belgesi veya T.C Kimlik Kartı

– Son 6 ay içinde çekilmiş iki (2) adet biyometrik fotoğraf

– Eski pasaportlarınız, var ise iptal edilmemiş pasaportlar

– Çocuklar veya kısıtlı kişiler için Muvafakatname (Noter onaylı izin belgesi)

– Öğrenci pasaportu (harçsız pasaport) için öğrenci belgesi

– Yeşil pasaport ve Gri pasaport başvurusu için doldurulmuş pasaport talep formu

– Başvuru ücretlerinin randevu öncesinde ödenmiş olması

NOT: 25 yaş altında olan ve öğrenimine devam eden kişilerin harç ödemeden alabileceği bordo pasaport türüdür. Klasik bordo pasaporttan tek farkı da harç ödenmemesidir.

Pasaport Başvurusunu Nereden Yapabilirim?

Pasaport başvurusu E-devlet veya T.C Nüfus & Vatandaşlık işleri Genel müdürlüğü web sayfası https://randevu.nvi.gov.tr/ aracılığıyla randevu alınarak yapılabilmektedir.

Pasaport Ücreti Nereye ve Nasıl Ödenir?

Bordo Pasaport, Yeşil Pasaport veya Gri pasaport başvurusunda bulunacak olan kişiler; Pasaport harç bedeli ve cüzdan bedelini PTT şubelerine, gelir iadesi başkanlığına ait internet sitesi üzerinden kredi kartı ya da banka kartıyla ve Anlaşmalı bankaları aracılığıyla yapabilmektedir. Anlaşmalı bankalar aşağıda listelenmiştir;

  • Akbank
  • Aktif Yatırım Bankası
  • Albaraka Türk
  • Alternatif Bank
  • Deniz Bank
  • QNB Finansbank
  • Türkiye Garanti Bankası
  • HSBC Bank
  • ING Bank
  • Kuveyt Türk
  • Odeabank
  • Şekerbank
  • T.C. Ziraat Bankası 
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Türkiye Halk Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Türkiye Vakıflar Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası
  • PTT
  • Türkiye Emlak Katılım Bankası

Pasaport Teslim Süresi Nedir?

Pasaport teslim süresi belirli şehir merkezlerine 1 iş günü içerisinde ilçe merkezlerine ise en fazla 4 iş günü içerisinde teslim edilmektedir. Pasaportlar başvuran kişinin belirttiği adrese PTT aracılığıyla teslim edilmektedir.

Pasaport Ücretleri 2023 Harç Bedelleri

 Belirtilen miktarlar 2023 yılı için geçerli olup, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığınca güncellenmektedir.

Süre            Harç **          Defter             Toplam        

6 Ay           689,70 TL       501,00 TL       1190,70 TL

1 Yıl         1008,30 TL       501,00 TL       1509,30 TL

2 Yıl         1646,10 TL       501,00 TL       2147,10 TL

3 Yıl         2338,50 TL       501,00 TL       2839,50 TL

4-10 Yıl    3295,50 TL      501,00 TL       3796,50 TL

**Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaportlar harç bedelinden muaftır.

 

Hepsi Bir Arada

Tek Çatı Altında

Yaşarken Öğren
Gezerken Yaşa!

Aldo Dil Okulu, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş dil eğitimi programları sunar.